Kommande spelningar


Datum Tid Beskrivning
2018-05-2612:30Nördparad

Äntligen är det dags för årets nördparad med Science Fiction Bokhandeln. Gå med oss genom Malmö och visa stan att vi är glada nördar! Kom som hobbit, stormtrooper, superhjälte, sagodrottning eller någon annan favoritkaraktär. Givetvis går det också bra att vara sitt nördiga vardagsjag!

Musikkåren leder paraden med musik från Star Wars, Indiana Jones och mycket mer.

12.30 Samling utanför Stadsbibliotekets huvudentré där musikkåren håller en minikonsert.

13.00 Paraden avgår mot Science Fiction Bokhandeln via GA torg.

14:00 (cirka) Musikkåren håller en minikonsert utanför butiken
2018-06-0313:00Sommar i parken

Musikkåren arrangerar en utomhuskonsert i Malmö Folkets park. Konserten är en del av "Sommar i Folkets park". Varje söndag under sommaren bjuds det in till konsert med olika blåsorkestrar.
2018-06-1219:00Melodikryss

Var med och kryssa er igenom årets första melodikryss i Beijers Park med ljuv musik och chans på trevliga vinster. Ta gärna med en filt eller stol, och varför inte lite picknick?
2018-06-1919:00Melodikryss

Var med och kryssa er igenom årets andra melodikryss i Beijers Park med ljuv musik och chans på trevliga vinster.
2018-08-1419:00Melodikryss

Välkomna till årets tredje melodikryss. Ta med filt och picknick och var med och lyssna och kryssa till trevlig musik i Beijers Park.
2018-08-2119:00Melodikryss

Ta med picknickkorgen och sätt er ner i det gröna och var med och kryssa er igenom sommarens sista melodikryss i Beijers Park, där vi samlat det bästa ur sommarens repertoar.
2018-10-2815:00Jubileumskonsert på Malmö Live

Välkommen till en sprakande jubileumskonsert på Malmö Live!

Vad händer när två av Sydsveriges populäraste musikkårer firar 80- respektive 110-årsjubileum? Jo, en storartad gemensam jubileumsföreställning på Sveriges bästa konsertscen!

Spårvägens Musikkår Malmö fyller 110 år. Söderslätts Musikkår fyller 80 år. Tillsammans bildar de nu en 90 musiker stark jubileumskår. Med sig som gästartister har de inga mindre än Kalle Moraeus och Shirley Clamp.

Jubileumskåren kommer att visa sin numerär och skicklighet i höjdpunkter från Malmös historia både som operett- och musikalstad, några av musikhistoriens mest älskade marscher och även modern originalmusik för blåsorkester.

Kalle Moraeus är musikern, tonsättaren och programledaren som inledde sitt yrkesliv vid Kungliga filharmoniska orkestern i Stockholm, och idag är en av landets mest välkända och folkkära spelmän. Han är välkänd från bland annat Orsa Spelmän, Benny Anderssons Orkester och det egna rockbandet Hej Kalle, och har synts i tv-rutan som programledare för både det egna programmet Moraeus med mera och Så ska det låta. I år deltog han för andra gången i Melodifestivalen.

Shirley Clamp är en av Sveriges mest väletablerade och eftertraktade sångerskor. Shirley utbildade sig på Balettakademien i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum innan hon 2004 fick sitt stora genomslag i Melodifestivalen där hon kom på andra plats med låten “Min kärlek”. Sedan dess har hon återvänt till Melodifestivalen många gånger, och dyker ständigt upp på olika musikaliska scener landet runt, året runt. I år är Shirley aktuell med den helt nya singeln “Efter vi fallit”.

Dirigenter: Conny Månsson och Michael Nordberg

Körsångerskor: Margareta Nilsson och Diana Nuñez

Missa inte denna unika konsert!

Biljetter á 325 kronor (300 kronor om du är medlem i intresseföreningen) beställs på biljetter@sparvagen.net eller 0768-34 08 28.