Med fågelkvitter som ingångsmarsch kunde publiken till 2011 års vårkonsert strosa in i Sankt Pauli kyrka. När fåglarna väl lämnade över ordet till kåren, var det med konstaterandet att en vårkonsert antagligen inte kunde bli mer vårig än vad den var söndagen den 20 mars 2011. Med Beethovens Ode to joy välkomnade Spårvägens musikkår sedan både publiken och årets hittills vackraste vårdag.

Men innan dess då?

Jo, en gång i veckan träffas musikkåren för repetition. Inför konserten blir det dessutom en hel del extrarepetitioner. Lördagar och söndagar spenderas under vår maestro Conny Månssons taktfasta pinne. Ni som följer oss på Facebook (du har väl inte missat vår nya, fina sida?) har redan fått tjuvkika på hur det kan se ut bakom kulisserna. Men nu kommer det här också.

Nedan: Tjuvkika på vårt genrep inför vårkonserten. Spårvägens musikkår tar sig tillsammans med solisterna Margareta Nilsson och Diana Nuñez an ett ABBA-medley.

Nedan: Visserligen kallas det extranummer och står aldrig med på programmet. Men naturligtvis repeteras och övas det precis lika mycket på våra extranummer som på resten av musiken. Här spelar vi Povel Ramels “Ta av dig skorna”, som var vårkonsertens extranummer.

Solisterna Margareta Nilsson och Diana Nuñez passar tillsammans med maestro Conny Månsson på att träna både dans och bugande.

Alla våra filmklipp hittar du här.