Välkommen till en sprakande jubileumskonsert på Malmö Live!

 

Vad händer när två av Sydsveriges populäraste musikkårer firar 110- respektive 80-årsjubileum? Jo, en storartad gemensam jubileumsföreställning på Sveriges bästa konsertscen!

När och var: söndag 28 oktober 2018 klockan 15:00 på Malmö Live

Spårvägens Musikkår Malmö fyller 110 år. Söderslätts Musikkår fyller 80 år. Tillsammans bildar de nu en 90 musiker stark jubileumskår. Med sig som gästartister har de inga mindre än Kalle Moraeus och Shirley Clamp. Jubileumskåren kommer att visa sin numerär och skicklighet i höjdpunkter från Malmös historia både som operett- och musikalstad, några av musikhistoriens mest älskade marscher och även modern originalmusik för blåsorkester.

Kalle Moraeus är musikern, tonsättaren och programledaren som inledde sitt yrkesliv vid Kungliga filharmoniska orkestern i Stockholm, och idag är en av landets mest välkända och folkkära spelmän. Han är välkänd från bland annat Orsa Spelmän, Benny Anderssons Orkester och det egna rockbandet Hej Kalle, och har synts i tv-rutan som programledare för både det egna programmet Moraeus med mera och Så ska det låta. I år deltog han för andra gången i Melodifestivalen.

Shirley Clamp är en av Sveriges mest väletablerade och eftertraktade sångerskor. Shirley utbildade sig på Balettakademien i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum innan hon 2004 fick sitt stora genomslag i Melodifestivalen där hon kom på andra plats med låten “Min kärlek”. Sedan dess har hon återvänt till Melodifestivalen många gånger, och dyker ständigt upp på olika musikaliska scener landet runt, året runt. I år är Shirley aktuell med den helt nya singeln “Efter vi fallit”.

Dirigenter: Conny Månsson och Michael Nordberg
Körsångerskor: Margareta Nilsson och Diana Nuñez

Biljetter á 325 kronor (300 kronor om du är medlem i intresseföreningen) beställs på biljetter@sparvagen.net eller ring 0768-34 08 28.