spelningar

Melodikryss i Beijers Park 14 och 21 juni, samt 16 och 23 augusti

Äntligen kan vi bjuda upp till melodikryss i parken igen! I den lummiga grönskan vid Beijers parks café bjuder kåren på blandade musikaliska godbitar under ledning av Conny Månsson. Årets kryssdatum är 14 och 21 juni, samt 16 och 23 augusti, alltid med start klockan 19.

Duka upp en medhavd picknick och tävla om fina priser. Som alltid är konserterna gratis.

Nördparad i Malmö 21/5

Det är dags…. för NÖRDPARAD 🎉

Fram med bästa cosplayen, favorit-lajvardräkten och häftigaste dräkten inspirerad av böcker, filmer, tv-spel eller helt fritt ur fantasin och häng på!Vi firar vi våra favoritfandoms och alla härliga hobbies som inspirerar till cosplay och utklädnad, inspirerade av av Internationella Nörddagen & Towel Day den tjugofemte maj.

Men eftersom onsdagar är svåra att paradera på, går vi helgen innan i stället. Paraden anförs av Spårvägens Musikkår och marscherar från Stadsbiblioteket till Science fiction bokhandeln! Här avslutar vi med ett extra musiknummer och bjuder sedan alla utklädda på 10% rabatt i butiken hela dagen.

🚀 12.30 Samling vid Stadsbiblioteket
🚀 13.00 Paraden avgår!
🚀 ca 13.45 Ankomst bokhandeln

Årets fantastiska paradaffisch har skapats av Peter BergtingVI SYNS PÅ NÖRDPARADEN!

Julmusik på Katrinetorp 4/12

Äntligen dags för julmusik igen. På lördag mellan klockan 14 och 15 spelar kåren på Katrinetorps julmarknad. Vi ses där!

https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Natur-och-parker/Katrinetorp-landeri/Evenemang.html

Julinblåsning Stortorget Malmö 24/12

Traditionen trogen så kommer Spårvägens Musikkår att blåsa in julen på Stortorget i Malmö på självaste julafton klockan 12.00. Väl mött.

God Jul!

Hur låter höstens musikal “Sound of Music” tolkad av en japansk arrangör? Vad är egentligen en yrhätta, och hur låter den? Till vem eller vad är marschen “Gripen” tillägnad? Stämmer det att “Bolero” är ett tydligt bevis på att Maurice Ravel var vansinnig?

Dessa, och sannolikt även många andra frågor kan komma att besvaras när en av Sydsveriges största och populäraste amatörorkestrar äntligen har möjlighet att åter bjuda in till konsert. På repertoaren står som ovan antytt både klassiska verk och moderna favoriter, liksom folkmusik och givetvis en och annan marsch.

Kom och lyssna på vår höstkonsert 23 oktober 2021 klockan 15.00 på Stadionmässan i Malmö!

Spårvägens Musikkår Malmö har varit en del av stadens musikliv sedan 1908. Vår höstkonsert är första gången kåren möter publiken på en scen på nästan två år, och vi hälsar såväl vår trogna publik som nytillkomna lyssnare hjärtligt välkomna.

Biljetter finns att köpa via Kulturcentralen.


Under två dagar i juni 2021 hälsade Moomsteatern och våra vänner sommaren välkommen på Malmöhus borggård! Moomsteatern och Sommarscen Malmö bjöd in till Borggården för ett poetiskt och musikaliskt performanceverk.

Tillsammans med Moomsteaterns skådespelare samlades barnkören Malmö Unga Röster, blåsorkestern Spårvägens Musikkår och de dagliga verksamheterna Frösunda Annorlunda och Teaterakademin vid Malmöhus slott – i en längtan efter att få mötas igen. Ett musikaliskt verk signerat Jan-Erik Sääf binder samman teatrar ute i Europa från EU-samarbetet Crossing the Line och Moomsteaterns skådespelare hade tillsammans med Matthias Hahne Thorbjörnsson inspirerats av texter från bland andra Homeros, Karin Boye och Lina Sandell.